Това написа американският президент в акаунта си в Twitter

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се оплака в неделя от обидите, отправени към него от страна на лидера на Северна Корея Ким Чен-ун, но допусна, че в бъдеще между тях ще се установяват приятелски отношения.

Тръмп: Путин ми каза, че не се е намесил в изборите в САЩ

"Защо Ким Чен-ун ме е обидил, наричайки ме "старец"? Аз никога не съм го наричал „нисък и дебел" и толкова се стремя да бъда негов приятел. Може би някой ден и това ще се случи", написа Тръмп в Twitter.

През септември, в телефонен разговор с ръководителя на Република Корея Мун Дже Ин, Тръмп нарече Ким Чен Ун "човекът ракета". Съветникът на президента на САЩ за национална сигурност Хърбърт Макмастър впоследствие обясни, че Тръмп е използвал това определени заради ракетните изпитания, провеждани от Пхенян.

По-късно пред Общото събрание на ООН Ким Чен-ун обеща да вземе строги мерки срещу САЩ и нарече американския президент „побъркан старец, който трябва да бъде укротен с огън". 

Фирма, наета от щаба на Тръмп, искала от Уикилийкс имейли за Хилари

От Виетнам в събота Доналд Тръмп отново призова за добри отношения с Русия. Президентът на САЩ определи като "злобари и глупаци" тези, които не одобряват сближаването на двете страни.

Според него, ако Вашингтон и Москва са в добри отношения, това ще е полезно за целия свят.

Въпреки това, Тръмп не отиде толкова далеч, че да се съгласи напълно с Владимир Путин по големия дебат дали руснаците са се месили в изборите за президент в САЩ.

"Мисля, че Путин вярва, че Русия не се е месила в изборите ни. Дали аз мисля така е отделен въпрос. Това, в което вярвам, са нашите разузнавателни агенции. В момента те се ръководят от страхотни хора, работя добре с тях и им имам доверие", коментира държавният глава.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.