Едва 5000 лева са събрани в помощ на пострадалите

11 души остават в болница след тежката катастрофа край ловешкото село Микре, която отне 9 човешки живота. Трагедията стана на 17-ти ноември, когато камион се удари в бус, пълен с незрящи пътници. за ужаса от преживяното и загубата на най-близките, разказва един от оцелелите по чудо.

Кои са лекарите от Ловеч, помогнали на пострадалите край Микре?

10 дни след трагедията животът в Перник продължава по старо му. Само в клуба на слепите в центъра на града е празно и тихо.

„Много скърбя за тях, много скърбим всички. Години наред сме заедно тук всеки ден”, разказва Соня Захариева.

Вторият шофьор в камиона от катастрофата край Микре: Беше ужас!

Соня е един от пътниците в автобуса, превърнал се в ковчег за много от нейните приятели, които ще помни като весели и обичащи живота. А от катастрофата не помни нищо. Спомня си само минутите преди зверския удар.

Отслужиха молебен на мястото на трагедията край Микре (ВИДЕО)

„Пътувахме, беше спокойно. Хората вътре в автобуса си говориха. В един момент усетих рязко движение на автобуса, рязко наляво, напред и след няколко секунди рязко надясно и оттам не помня нищо”, разказва Соня Захариева.

Следващите й спомени са как я вадят от смачкания бус. Порезна рана, дълбока 15 сантиметра. В ловешката болница претърпява операция. Днес травмите й вече отминават, но не и болката по тези, които не са имали нейния късмет. Въпреки това не обвинява никого.

БЧК обяви дарителска сметка за пострадалите край Микре

Мислите и молитвите й сега са отправени към ранените. Тези, които продължават борбата за живота си. Лечението им ще е дълго и скъпо. По сметката на Българския червен кръст, открита  в помощ на пострадалите досега са преведени малко над 5000 лева.

Как да се намалят инцидентите на пътя?

„Аз не знам дали дори за един пострадал би стигнала тази сума. Те не са само пострадали при пътно-транспортно произшествие. Тези хора са с много ниски доходи, те са и незрящи”, казва Наталия Минева от Българския червен кръст – Перник.

Кампанията продължава. Средствата се събират по банков път и в офисите на БЧК в страната. Набраните средства ще бъдат предоставени за лечение и възстановяване на пострадалите.

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

IBAN: BG64UNCR9660 1010 6880 21

BIC: UNCRBGSF

Фонд „Милосърдие“

За пострадалите незрящи граждани на Перник при пътния инцидент край с.Микре, Ловешко

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.