Според прокуратурата Светослав Йорданов му е нанесъл множество удари

Окръжният съд в Пазарджик остави в ареста 27-годишния Светослав Йорданов, който беше задържан за убийството на дете на една годинка. Според прокуратурата той е нанесъл множество удари на детето, вследствие на което е починало.

Дете на 1 годинка почина след побой

Мъжът твърди, че не е извършил престъплението, а в ареста бил принуден да направи самопризнания след побой на полицаите. Според прокурора по делото събраните до момента доказателства обаче сочат друго.

Обвиниха в умишлено убийство пастрока и майката на 11-месечното бебе от Пазарджик

Детето е било оставено на Светослав да го гледа заради отсъствието на майката. Тъй като то плачело, той го ударил няколко пъти с шамари по лицето. След това го е блъснал в ръба на спалнята и му нанесъл още няколко удара с юмруци по главата. Детето заспало и повече не се събудило, пише БГНЕС.

При направената аутопсия става ясно, че причина за смъртта е тежка черепно-мозъчна травма. В експертизата е посочено, че то е имало гръдна и коремна травми, множество кръвонасядания, както и разкъсване в областта на гръдния кош от нанесен преди това побой.

Подсъдимият Светослав Йорданов е осъждан четири пъти и е освободен преди една година от пазарджишкия затвор. Съдът му наложи постоянна мярка „задържане под стража”.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.