В сряда българският държавен глава ще лети на мисия с френски изтребител

Нови френски инвестиции в България и възможности за по-качествено образование. Това са част от резултатите от срещите на президента Румен Радев в Париж.

В Париж президентът Румен Радев се срещна с представители на водещи френски компании от авиационната промишленост, производството на храни, земеделието и отбраната. Част от тях са обещали на държавния глава да разширят бизнеса си у нас, а други имат нови проекти за инвестиции. Президентът се срещна и с генералния директор на Юнеско – Одре Азуле, която наследи Ирина Бокова на поста.

В ПАРИЖ: Президентът Радев се срещна с френски инвеститори (ВИДЕО+СНИМКИ)

Радев и Азуле обсъдиха как образованието на децата да бъде по-ефективно и достъпно и дори – как ученическите раниците да станат по-леки.

Вторият ден от работното посещение на президента в Париж започна и с добри новини от бизнеса.

Радев: Отбраната и сигурността са приоритет за България и Франция (ВИДЕО+СНИМКИ)

Радев отрече с Макрон да са договаряли участие на Франция в модернизирането на военновъздушните ни сили. Потвърдили са, обаче, че в сряда  българският президент ще лети на мисия с френски изтребител.

Румен Радев посети Европейската космическа агенция (ВИДЕО+СНИМКИ)

Докато държавният глава следваше официалната част от програмата – неформално двете първи дами, по покана на Брижит Макрон, се разходиха с корабче по Сена и посетиха Айфеловата кула.

Повече по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.