Той разговаря и с генералния директор на ЮНЕСКО

Продължава тридневното работното посещение на президента Румен Радев във Франция. Държавният глава разговаря с генералния директор на ЮНЕСКО - Одре Азуле.

По време на срещата бяха обсъдени възможностите за опазване на българското културно наследство и инкриминирането на посегателствата над тези български обекти. 

Радев: Отбраната и сигурността са приоритет за България и Франция (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Г-жа Азуле ме посрещна изключително топло. Можем да разчитаме на ЮНЕСКО за помощ по всички дейности, свързани с археологическите находки. В България имаме още много какво да откриваме, но не ни достигат средства. Много е важна и дейността по тяхното опазване. Говорихме как тази дейност да се разшири и на международно ниво, така че да бъдат инкриминирани всички опити за кражба на такова наследство", коментира Радев.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ДНЕШНИТЕ СРЕЩИ НА ПРЕЗИДЕНТА

Радев и Азуле обсъдиха как образованието на децата да бъде по-ефективно и достъпно и дори как ученическите раниците да станат по-леки. 

Румен Радев посети Европейската космическа агенция (ВИДЕО+СНИМКИ)

Вторият ден от работното посещение на Радев в Париж започна и с добри новини от бизнеса. Държавният глава се срещна с представители на водещи френски компании от авиационната промишленост, производството на храни, земеделието и отбраната. Радев предложи да се засили сътрудничеството с нашата страна, а пък те на свой ред заявиха, че биха се възползвали от големия потенциал на страната ни.

На Радев му предстои разговор и с генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) Анхел Гурия.

Докато течеше официалната част от програмата на държавния глава - двете първи дами по покана на Брижит Макрон се разходиха с корабче по Сена и посетиха Айфеловата кула. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.