Йохан Вьорнер представи пред българския държавен глава работата на агенцията

България се стреми да затвърди позициите си в сектори с висока добавена стойност в науката и икономиката, като информатиката, електрониката и развитието на медицината и партньорството с Европейската космическа агенция е стъпка за постигането на тази цел.

Радев: Отбраната и сигурността са приоритет за България и Франция (ВИДЕО+СНИМКИ)

Това заяви президентът Румен Радев, който посети Европейската космическа агенция (ЕКА) в Париж и разговаря с генералния директор на Организацията Йохан Вьорнер.

"България притежава солиден научен потенциал, нужния опит и традиции в тази сфера и вярваме, че нашият принос към целите на Агенцията може да се повиши“, посочи Радев.

Йохан Вьорнер представи пред българския държавен глава работата на агенцията и оцени високо приноса на България в изследването на Космоса и сътрудничеството с Българския космически институт.

България има статут на европейска кооперираща държава, което предоставя на страната ни възможността да използва инфраструктурата и услугите на Европейската космическа агенция за осъществяването на своите национални космически проекти. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.