Повдигнати са му обвинения

66-годишен преподавател от Казанлък е арестуван за блудство с 13-годишна ученичка.  Деянието е извършено в елитно училище в Казанлък.

Всяка трета жена в ЕС – жертва на насилие

Стоян Ганчев е задържан за 72 часа. Повдигнато му е обвинение за това, че като надзорник на 13-годишното дете е използвал служебното си положение и е извършил блудствени действия с него.

Учителят има и предишна присъда за блудствени действия, но е реабилитиран. От училището отказаха коментар, а от прокуратурата твърдят, че имат безспорни доказателства.

"На 13-и декември тази година той е извършил блудствени действия спрямо малолетно лице на 13 години, за което се предвижда лишаване от свобода от 2 до 8 години. Извършени са множество действия по разследването, събрани са гласни свидетелства, писмени, веществени доказателства.

Извършена е техническа експертиза на видеозапис от камерата, разположена в класната стая, в която е извършено деянието и считаме, че обвинението е доказано. Извършвала се е извънучилищна консултация по предмета и пострадалото лице е било под надзор на учителя при упражняване на действията по престъплението", съобщи прокурорът по случая Таня Димитрова. 

По информация на NOVA 66-годишният мъж е бил назначен като старши учител по математика, след като е бил освободен от предишната си месторабота. Преди това се е пенсионирал като директор в училище „Aнтон Страшимиров“ в Казанлък. 

Репортер: Георги Манев

Задържаха мъж за блудство с 12-годишно момче

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.