Полицията разследва ученикът за още една измама

Истински екшън се разрази при залавянето на ученик, който е участва в телефонни измами. На 19.01.2018г., следобед, служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОД МВР-Търговище, са задържали 16-годишния непосредствено, след като той прибрал плик с цели 76 хиляди лева. Младежът се е опитал да избяга. Операцията по задържането му е след съвместни действия на служители на ГДНП, ОДМВР-Търговище и ОДМВР-В. Търново. Същия ден 66-годишна жена от  Търговище е получила обаждане на стационарния телефон в службата си от мъж, представил се за полицейски служител, който я излъгал че, предоставяйки наличните си пари на извършители на измами, които вероятно ще й позвънят, ще помогне на полицията да ги задържи, а веднага след това парите ще й бъдат върнати.

Българка участвала в пирамида за измама с криптовалута (ВИДЕО+СНИМКИ)

Жената е изтеглила от сметката си в банка сумата от 76 хиляди лева, поставила ги в найлонов плик и ги оставила на указаното й по телефона място - в непосредствена близост до кошче за смет на детска площадка в междублоково пространство в централната част на гр. Търговище.

За ден видинската полиция предотврати 6 опита за "ало" измами

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 209 от Наказателния кодекс. Работата по документиране на престъплението продължава под ръководството на прокурор от Районна прокуратура-Търговище. Проверява се съпричастността на задържания към оше една измама, осъществена в Търговище, когато в началото на този месец по съшия сценарий е била въведена в заблуждение 77-годишна жена от града. Тогава тя хвърлила през терасата на жилището си сумата от 1600 лв. с идеята, че по този начин подпомага полицейска операция.

Финансов посредник измами десетки хора (ВИДЕО)

"Ало" измамници с нов удар: Възрастна русенка даде парите и златото си

Скъпите къщи на телефонните измамници (ВИДЕО)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.

 
  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си