Новият модел е наречен "икономика на вниманието"

Технологичният стартъп Vice Industry Token планира да възнаграждава зрителите на филмчета за възрастни. Новите бизнесмени планират по този начин да развият развлекателния си проект, пише The Times, цитиран от БГНЕС.

Професор по математика в престижен университет се оказал порно актьор

Клиентите ще получават токени VIT, които може да се използват за получаване на намаления или абонамент в други сайтове с идентично съдържание. Основателят и генерален директор на Vice Industry Token Inc. Стюарт Дънкан (Stuart Duncan) е уверен, че класическият модел за осребряване чрез привличане на спонсорирано съдържание е напълно изчерпан.

Facebook забранява рекламирането на криптовалути

"Вниманието на аудиторията - това е ценен е оскъден ресурс. Платформата ни обръща рекламния търговски модел, за да капитализира новия", заяви той. Бизнесменът е разработил концепция под името "икономика на вниманието": според неговия замисъл разпространителите на порно трябва активно да взаимодействат с потребителите и да възнаграждават интереса им, за да постигнат истинско внимание към продукта.

Хакери отмъкнаха над 500 млн. долара от японската борса за криптовалути

За да получат заплащане, клиентите трябва да изпълнят конкретни задачи, обявени от администратора на сайтовете, участващи в експеримента. Токените ще се разпространяват както сред юзърите, така и сред производителите на съдържанието и администрацията на порталите. Притежателите на VIT-токени ще могат да получат и 8-процентна отстъпка за използване на премиум съдържанието на сайтовете на партньорите.

ЗАРАДИ ПОРНО: Заместникът на британския премиер подаде оставка

Развлекателният блокчейн проект Vice Industry Token Inc. започва да продава токени на 15 февруари. В началото на проекта се предлагат на клиентите 2 милиарда от общо 4 милиарда единици. По целия свят вече са резервирани токени на обща сума над 5 милиона долара.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.