Каква е най-новата престъпна схема?

Нова измамна схема. Теглят онлайн кредити от чуждо име с кражба на лични данни.

Как мъж се оказа длъжник с няколко заема, без да знае, че е кандидатствал за тях? Преди дни Тихомир получава обаждане от фирма за бързи кредити. Известяват го, че има забавена вноска по заем. Твърди обаче, че заем не е теглил.

ИЗМАМА С КРЕДИТИ: Как примамват потърпевши с ниски лихви?

В офис на фирмата разбира, че кредитът е теглен преди месец. По електронен път. А данните на кредитополучателя изцяло съвпадат с неговите. Истинският шок обаче идва след като иска справка от БНБ.

Момчетата, наемали и обирали апартаменти: Смешен народ сме (ВИДЕО)

„Справката като излезе, още 4, направо 5 кредита на 5 януари – всички са изтеглени”, разказва той. Твърди, че докато кредитите са теглени е бил на смяна като шофьор в градския транспорт. И показва пътен лист.

След като разбира, че е измамен Тихомир подава жалба в полицията. Сигнал е изпратен и до прокуратурата.

ЖИВОТ НА КРЕДИТ: България е пета в Европа по лоши заеми

„За да се извърши една такава измама определено трябва да има кражба на самоличност. Ако той се сдобие с нашия документ или подправи нашия документ, дори копие от документа, който допуска онлайн обмена на данни – голяма е вероятността това да се случи”, твърди Цанко Цолов от Комисията за защита на личните данни.

КИБЕРИЗМАМА ЗА МИЛИОНИ: Потребители осъмнаха с имейли, че дължат пари

„Някой трябва да се представи за друго лице, да бъде толкова находчив, че да е създал чужда самоличност и на следващата фаза, когато трябва да изтегли физически сумата,  да разполага с подправен документ за самоличност, за да се предостави за другиго”, твърди Николай Цветанов от Асоциацията на фирмите за бързи кредити.

Измамници обещават заем срещу порнографски снимки (ВИДЕО)

Проверка на NOVA показа, че опити за теглене на кредити от името на Тихомир са правени и в други фирми. Цялата история очаквайте на 21-ви в "Здравей, България".

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.