Цветан Василев е редовно призован и то може да се води в негово отсъствие

Спецсъдът даде ход на делото за източването на КТБ при четвъртия опит то да тръгне. По него подсъдими са 18 души.

Президентът наложи вето на Закона срещу вторичното ограбване на КТБ

Цветан Василев е редовно призован и делото може да се води в негово отсъствие.Защитата на банкера обясни, че той иска да присъства на съдебния процес, но не може, защото още не е свален от червения списък на Интерпол, въпреки че се знае къде е.

Отложиха делото за КТБ за трети път

Според съда обаче от него зависи дали ще поиска от сръбските власти да се върне в България. А защитата му беше категорична, че у нас за живота му имало опасност. Знаел много за активите на банката. 

Приеха на второ четене закона на Пеевски за КТБ (ВИДЕО)

На първото заседание по делото КТБ, макар и преди да е тръгнало по същество, адвокатите на Цветан Василев поискаха отстраняване на единия прокурор - Даниела Начева. Смятат, че е на страната на синдиците. Съдът не уважи искането им. Отказа и на синдиците да станат страна по делото, в търсенето на над 2 милиарда лева. 

А по въпроса с екстрадирането на Цветан Василев - дори защитата му не била наясно точно докъде е стигнала сръбската процедура.

В сряда Специализираният съд ще заседава отново по делото КТБ. Очаква се защитата на Цветан Василев да поиска спиране на процеса, докато банкерът не бъде екстрадиран от Сърбия.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.