Случаят е от казанлъшкото село Средногорово

16-годишно непълнолетно момиче е умъртвило бебето си минути след раждането. Жестоката случка е станала в казанлъшкото село Средногорово.

Жена задуши дете, след като седна върху него за наказание

Петя е родила бебето на 1 март. При раждането е присъствал и бащата – 23-годишният Стефан, който отказа да коментар при задържането му.

Таня и Стефан, живеели на съпружески начала в предоставена на Стефан къща извън селото. Мъжът искал да извикат Бърза помощ и Петя да роди в болницата, но тя отказала.

„След раждането новороденото е живяло около 10 минути, било е поставено до майка си и в момент, в който не е била забелязана, тя го е умъртвила чрез притискане на ръката си върху шията на новороденото”, обясни прокурорът Таня Димитрова.

Младежи убили бременна жена и отвлекли бебето й в Бразилия

Бащата сложил бебето в торба и го пренесъл в съседна постройка. След раждането Петя получила кръвоизлив и постъпила в болница. Хората в малкото селце едва днес научиха за инцидента.

Момичето е задържано. Назначена е психиатрична експертиза, защото освен тежкото физическо състояние, то има е тежки психологически проблеми, върху които ще продължат да работят психолозите.

Според прокуратурата Петя може да получи ефективна присъда за умъртвяване на новороденото до 2 години.

Репортер: Георги Манев

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.