Специалисти смятат, че най-бързо се отслабва с викториански режим

Специалисти установиха, че консумацията на натурални продукти без добавки позволява бързо да се стопят излишните килограми, съобщиха Лайф и БТА.

Диетолози и здравни експерти заключиха, че викторианската диета не само е сред най-ефикасните методи за отслабване, но и максимално бързо доставя на организма нужните му витамини и микроелементи. 

Жена стана звезда в социалните мрежи, след като свали 62 кг (СНИМКИ)

Учени от университета в Лестър, Англия, изясниха, че хранителният режим, появил се първоначално като "диета за бедните" и включващ овесена каша, картофи, херинга, натурални млечни продукти, е сред най-полезните за здравето.

Учени призоваха да се откажем от консумацията на захар

По своята ефикасност викторианската диета е сходна със средиземноморската - двата хранителни режима не включват рафинирани въглехидрати и допускат консумация на месо. Всъщност именно викторианската диета позволява да се приемат най-много хранителни вещества от натурални продукти, произведени от фермери.

В списъка с най-полезните продукти, свързани с викторианската диета, са картофите, празът, лукът, зелето, морковите, цвеклото, както и ябълките, крушите, ягодите и вишните. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.