Деница Тонкева се опасява, че случаят може да се потули

Дъщерята на ресторантьора Наско Тонкев, който беше застрелян в заведението си във Виноградец преди около седем месеца, написа писмо до главния прокурор. Причината – бавещото се разследване на смъртта на баща й.

Лазар Влайков излиза на свобода срещу 8000 лева

Според първоначалната версия фаталният изстрел срещу Тонкев бил произведен от 6-годишно дете. Впоследствие по случая беше задържан общинският съветник от Септември Лазар Влайков, който е собственик на оръжието на убийството. Близки на жертвата заявиха, че именно Влайков е убил ресторантьора. В средата на ноември миналата година Влайков беше освободен под гаранция от 8000 лева.

Дъщерята на убития – Деница, поиска от главния прокурор Сотир Цацаров „да не се потулва” случаят.

Случаят „Виноградец”: Натривки от ръцете на детето не доказват, че то е стреляло

Бави се комплексната експертиза. А Лазар Влайков продължава да работи в Общинския съвет и да дава гласа си от името на всички нас. За толкова време той не е потърсил никого от семейството ми и не е показал с нищо, че съжалява за случилото се”, коментира Деница пред камерата на „Здравей, България”.

Тя каза, че е доволна от факта, че разследването на убийството е било преместено от Пазарджик в Пловдив.

БЛИЗКИТЕ НА ЗАСТРЕЛЯНИЯ ВЪВ ВИНОГРАДЕЦ: Няма как пистолетът да е бил в детето

От прокуратурата съобщиха за NOVA, че вече са извършени три огледа на местопрестъплението, разпитани са повече от 25-има свидетели по делото и са извършени редица експертизи. Обвинител номер 1 пък щял да разговаря с вътрешния министър Валентин Радев в търсене на информация защо се бави комплексната експертиза.

Още по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.