Избягалите престъпници няма да бъдат хванати лесно, убеден е Стефан Ташев

"Радослав Колев и Владимир Пелов са избягали с помощ отвън". Това посочи за "Здравей, България" журналистът Стефан Ташев, ден след като двамата опасни рецидивисти избягаха от най-охранявания затвор у нас - Софийския. 

"В медиите многократно се е появявала информация, че срещу заплащане в затвора може да се вкара всичко - от проститутка, през мобилен телефон до наркотици. Няма как Пелов сам да си го е внесъл това оръжие", убеден е Ташев. 

Затворник ексклузивно за NOVA: Радо и Пелов са подготвяли бягството поне от месец

"Тези хора няма да бъдат хванати лесно. Поне Владимир Пелов със сигурност - той има богат опит зад гърба си в бягство и укриване", допълни той. 

Шефът на МВР: Имаме много получени сигнали за избягалите затворници

Журналистът припомни, че Пелов познава много добре района около Ботевград и околностите, тъй като се е крил там и преди.

"Тези хора са изключително опасни. И двамата имат много тежки присъди зад гърба си. Пелов е отвличал и семейство с дете", посочи той. 

ЕКСКЛУЗИВНО ПРЕД NOVA: Говори свидетел на бягството на двама осъдени от Софийския затвор (ВИДЕО+СНИМКИ)

Единият избягал е Радослав Колев. Той е рецидивист, осъден на 26 години затвор за убийство. Вторият е Владимир Пелов, рецидивист, осъден на 30 години затвор за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама служители на МВР. Пелов има и предходна присъда за убийство – 15 години.

ВСИЧКО ЗА БЯГСТВОТО ОТ ЗАТВОРА ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.