Пътят му е интересен - от това да обереш банка, до това да промениш мисленето си и да помагаш

Престъпление и изкупление. Той е Стефан Чолаков. Пътят му е интересен, а животът му е пълен с обрати. От това да обереш банка, до това да промениш мисленето си и да отдадеш енергията си на по-смислени неща.

Най-младият банков обирджия в света раздава супа на бедни в София

„Две години и половина бях в следствения арест. В България нещата не са регулирани както трябва. Следствените бяхме в съседство с хора с най-тежките присъди в България. Тоест различни режими са вкарани на едно и също място, което също допринася за объркване на реда в сградата”, коментира в „Събуди се” Чолаков.

Как се обира банка от пейката отсреща

„Може би обществото не знае, че постоянно има затворници, които бягат и се издирват от властите. Последният случай не е изолиран и не за първи път от Софийския затвор бягат престъпници”, коментира още той.

Как се обръща мисленето му в следствието?

„Когато човек е задържан на едно място, човек има много време. Ако осъзнае, че то не е загубено, той може да надгради себе си. Във времето, в което бях там, четях книги. Търсех себе си и започнах да чета различна религиозна литература. Ако човек осъзнае, че има достатъчно време, за да намери себе си, може да се промени. Аз по-скоро се намерих. Всеки сам по себе си е добър, само че част от нас не го знаят още”, разказа Стефан Чолаков.

ГОВОРЯТ НАДЗИРАТЕЛИТЕ: Как се вкарва оръжие в затвора?

Осъзнава, че печеленото на пари е помощното средство за мисиите, които има човек. А негова основна мисия е да отгледа четирите си деца, както и да помага на нуждаещи се хора.

Какво още разказа Стефан Чолаков за обратите в живота си - гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА БЯГСТВОТО НА ДВАМА РЕЦИДИВИСТИ ОТ ЗАТВОРА ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.  

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си