Десислава Иванчева е задържана с крупна сума пари

Кметицата на столичния район "Младост" Десислава Иванчева е задържана за получаване на подкуп, научи NOVA.

СНИМКИ ОТ АРЕСТА НА ДЕСИСЛАВА ИВАНЧЕВА ВИЖТЕ ТУК

ОЩЕ СНИМКИ ТУК

Тя била хваната с крупна сума пари - 70 000 евро. Това била само първата вноска от поискани от кметицата 250 000 евро за издаване на разрешително за строеж, гласи неофициалната информация.

КАДРИ ОТ НАМИРАНЕТО НА ПОДКУПА У КМЕТИЦАТА НА "МЛАДОСТ" (СНИМКИ)

При акцията, извършена на бул. "Васил Левски" в центъра на София във вторник, белезници щракнали на ръцете и на заместничката на Иванчева - Биляна Петрова, както и на посредници за предаването на подкупа.

Заедно с тях е задържан и посредник по сделката. 

Иванчева не бе откарана веднага в ареста. Тя и заместничката й стояха часове наред закопчани  с белезници на улицата. Заради продължилия с часове наред оглед на част от задържаните им прилоша. Донесоха им столове и вода. 

Разследващи влязоха в сградата на Община Младост (ВИДЕО)

Районът около Министерството на спорта, където кметицата бе задържана, остана отцепен с часове, което затрудни трафика.

Междувременно разследващи влязоха и в сградата на общината в "Младост". Пиарът на района Петър Кърджилов написа във Facebook, че в сградата има полиция, а на работещите в общината не се позволява да излизат.

Сблъсък между кметицата на "Младост" и строители (ВИДЕО)

Малко по-късно пред камерите Кърджилов заяви: „Това е активно мероприятие, нарочно нагласено и поръчано, тъй като г-жа Иванчева и нейният екип засягат интересите на сериозни предприемачи, свързани с управляващата коалиция. Подхвърлен е този сак с пари и се цели тя да бъде елиминирана като кмет на район Младост и от политическия живот като цяло”.

Кметът на София Йорданка Фандъкова пък обясни, че тя не е шеф на районните кметове.

"Те се избират мажоритарно от гражданите и само гражданите са техни шефове", каза Фандъкова.

Кметицата на "Младост": Няма да подам оставка

Разследването е на Специализираната прокуратура съвместно с Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ).

На мястото на ареста беше и ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев.

"Става въпрос за досъдебно производство под наблюдението на Специализираната прокуратура за корупция", поясни той. 

Коя е Десислава Иванчева?

Десислава Иванчева е родена на 2 октомври 1973 г. в София. До 8-и клас учи в 118-о училище в "Младост". Следват 2 години в СМГ, после завършва Икономическия техникум. Следва и "Публична администрация" в НБУ.

През 2000 г. стартира бизнес с посредническа дейност, а след това си купува два автобуса. Има евролиценз и е член на Европейската асоциация по транспорт. Част от клиентите й през годините са футболният отбор "Милан", ЦСКА и националният отбор по борба.

НА БЕЗЦЕНИЦА: Продава ли Община Младост имот за 40 лв./кв.м?

Осигурява транспорт за делегациите по време на посещения на президента и премиера на Италия у нас, за което има похвала и медал от Рим.

Представител е на световна марка за професионална козметика за коса. Има магазин и склад, от който зарежда фризьорски салони.

Преди да стане кмет на "Младост" инициира подписка за местен референдум, насочен срещу презастрояването на квартала. Лидер е и на протестите през октомври 2016 г., при които жителите на квартала излизат с искания да се спре застрояването. Протестите са под мотото "За Зелен "Младост".

Комитетът, издигнал кметицата на "Младост", оттегли подкрепата си

През 2016 г. става независим кандидат за кмет на район „Младост“ и печели изборите.

С половинката си живее на семейни начала от 15 г. Няма деца.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.