Защо хората, издигнали Десислава Иванчева, сега не я искат?

Инициативният комитет, който издигна кандидатурата на кмета на столичния квартал „Младост” Десислава Иванчева, оттегли подкрепата си за нея. Напрежение събуди подадената в понеделник оставка от заместник-кмета Никола Вапцаров. Той обяви решението си да напусне поста във Facebook. 

По темата

„Има поредица от причини. Няма конкретна, която да е по-силна от останалите, защото за мен всички са фрапантни. Некоректното отношение към хората, които работят в администрацията; шпиономанията; тършуването нощно време в кабинетите им; сменянето на ключалки; гоненето им без причина и други”, обясни в „Здравей, България” Никола Вапцаров.

От инициативния комитет обясниха, че се чувстват подведени от жаждата за власт на Иванчева. От това, че е казала, че има нужните качества и ще се справи с позицията, а с работата си до момента показва точно обратното.

„Всеки има собствено мнение. Двама души са споделили нещо в пространството и са иззели функцията, че са представители на инициативни комитети. Ние ще останем гражданско общество въпреки спънките и отрицателния пиар. Единствената ми ахилесова пета са гражданите”, коментира от своя страна Десислава Иванчева.

Тя отрече да е правила нощни проверки на своите подчинени и заяви, че няма да подава оставка.

Стефан Марков от Столичния общински съвет, който също иска оставката на Иванчева, заяви, че е време тя да започне да работи и да се справя с проблемите. Той коментира, че родители и директори на детски градини са я търсели заради проблеми с течове, а тя се е заключвала в кабинета си.

Хората, които застават зад Десислава Иванчева, коментираха, че тя е от малкото хора, чиито ръце политическите партии не могат да извиват. Жена, която се е опряла на системата.  

Репортер: Ивета Шилигарова