Повод за това стана скандалът, при който родители на деца с увреждания не бяха допуснати в сградата на НС

Разгорещени дебати в парламента. Причината - искането на БСП за оставка на заместник-председателя на Народното събрание Емил Христов. Повод за това стана скандалът, при който родители на деца с увреждания не бяха допуснати в Народното събрание.

БСП иска отстраняването на заместник-председателя на НС

При днешния дебат по оставката управляващите обвиниха левицата в популизъм. От Обединените патриоти се противопоставиха на оттеглянето му, защото според тях въпросът е принципен и става дума за самоунижение на депутатите, които искат такъв вид оттегляне.

Според ДПС този дебат е опит за отклоняване на вниманието от важни за обществото въпроси и те нямало да участват в гласуването.

От Народното събрание се извиниха, че не пуснали хората с увреждания вътре

„Не са ни пратили тук, за да сваляме този или онзи, а да приемаме закони. Повдига ми се като ви гледам”, заяви Станислав Станилов от Обединените патриоти.

„Това ще е поредният опит за отвличане на вниманието от тежките проблеми на управлението”, на мнение е Халил Летипов от ДПС.

От левицата загатнаха, че отношението на управляващите към хората с увреждания дори можело да бъде причина в бъдеще да поискат и оставката на социалния министър.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.