Именно Марсел отведе разследващите до оръжието на престъплението

Ключов свидетел по делото за убийството на 16-годишния Георги в борисовата градина, се отказа от показанията си.

Марсел Матев се възползва от правото си по закон да се откаже да свидетелства, ако може да уличи в престъпление свой роднина.

ВИЖТЕ КАК ИЗГЛЕЖДА ЙОАН СЕГА

Брат му Йоан Матев е обвинен за убийството на момчето, а именно Марсел е човекът, който разказа пред разследващите, че брат му, му е признал, че е убил Георги.

Марсел води разследващите и до шахтата, в която те намериха ножа, с който Йоан наръгал Георги смъртоносно. По време на разследването съучениците на Йоан разказали, че в училището открито се е говорило, че човекът, когото търсят за смъртта на момчето в Борисовата градина, е Йоан. Днес един от тях също се отказа от показанията си.

Адвокатът на Йоан Матев: По оръжието няма негови отпечатъци (ВИДЕО)

„Отказът на свидетеля е до падане на показанията му. Показанията отпадат”, каза адвокатът на Йоан, Иван Томов.

„В мотивите съдът казва какво и защо цени, това дали едни показания са оттеглени не значи, че няма да бъдат ценени”, заяви Асен Михайлов, адвокат на един от свидетелите.

Калоян Михайлов е свидетел по делото. Играел тенис с Йоан Матев в Борисовта градина. Баща му Асен Михайлов е адвокат и смята, че само съдът ще реши дали ще вземе под внимание показанията на Марсел, след като се е отказал от тях.  

"Мотивите съдът казва какво и защо цени, това дали едни показания са оттеглени не значи, че няма да бъдат ценени", Асен Михайлов. 

Съученикът на Йоан - Георги Начев също се отказа от показанията си. След инцидента пред МВР той разказва, че цялото училище предполага, че именно Йоан е издирваният за убийството в Борисовата градина. Георги предлагал и среща на майката на Йоан преди днешното съдебно заседание. Друг съученик обаче потвърди, че всички в училището са знаели, че издирваният от МВР е Йоан. Описа го като агресивен. 

Кой пречи на процеса срещу Йоан Матев?

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.