Кои са най-големите рискове на пътя?

Всяка четвърта жертва на катастрофа е при завой. Това показва доклад на комисия по безопасност на пътя. Кои са най-големите рискове на пътя?

5000 пияни и 1500 дрогирани шофьори са хванати от началото на годината

Оказва се, че една от основните грешки, които правят шофьорите, е да установят, че неволно карат по-бързо от разрешеното. Това става ясно от индекса на безопасно шофиране, изготвен от най-големия застрахователен брокер у нас.

Верижна катастрофа със 7 коли в София, има ранени (ВИДЕО)

Всеки четвърти пък попада в задръстване, което е могъл да избегне при по-добро планиране на маршрута. Веднъж попаднали в тапа, шофьорите стават по-нервни и по-рискови.

Пътят става още по-опасен, когато започне да вали дъжд заради натрупания прах. Когато сбъркаме скоростта, с която влизаме в завой, автомобилът може да презавие или недозавие.

"Гражданска отговорност" за 1000 лв. – възможно ли е това?

Грешим не само на завоите. Ежедневието разсейва, а българският шофьор не осъзнава, че да е зад волана е отговорност към него, близките му и за другите на пътя. Този извод правят застрахователните експерти, които стоят зад индекса за безопасно шофиране.

Липсата на добро обучение и кратките часове, в които се учим да управляваме автомобила, продължават да са една от основните причини да грешим на пътя.

СЛЕД СЕРИЯТА КАТАСТРОФИ: Защо се случват инциденти с камиони?

Не са малко и хората, които са направили поне един път умишлено високо рисково нарушение през последната година. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.