Полицията с масови проверки по Черноморието

Масови проверки срещу пияните и дрогирани шофьори по Черноморието. Близо 5000 пияни водачи и рекорден брой дрогирани - над 1500 са хванали пътните полицаи от началото на годината досега. 

Последният пример е от четвъртък вечерта, когато пиян шофьор на джип помете седем коли и изпрати семейство в болница.

Шофьорът, предизвикал тежката катастрофа, е задържан за 24 часа, след резултатите от алкохолната проба, които доказват, че е седнал зад волана пил. Случаят не е единичен. 

СЛЕД ВЕРИЖНИЯ СБЛЪСЪК В СОФИЯ: Арестуваха един от шофьорите, бил пиян (ВИДЕО)

От 5000 шофьори, хванати зад волана след употреба на алкохол, половината от тях са били с нас 1.2 промила - количество, което е наказуемо. Все по-често нарушителите шофират и след употреба на наркотици.

32 –годишният Кирил Киров е задържан за 24 часа. Той е управлявал мощния си джип след употреба на алкохол. Снощи Киров е отказал тест с дрегер и е откаран в болница, за да му вземат кръвна проба. Тя  е отчела близо 1 промил алкохол в кръвта му.

Верижна катастрофа със 7 коли в София, има ранени (ВИДЕО)

Киров не пожела да коментира инцидента. Отрече да е употребил алкохол.

Потърпевши твърдят, че  шофьорът е карал с бясна скорост.

Киров не е единствения шофьор , който е карал бързо снощи. На пътя между кварталите „Дървеница” и „Младост” новата подвижна камера на Пътна полиция е заснела само за час 86 водачи, шофирали с превишена скорост. На 10 от тях ще им бъдат отнети книжките, защото са карали с над 130 км при ограничение 50.

Над 2500 катастрофи са станали от началото на годината с над 190 загинали. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.