Евродепутатът коментира и мигрантската криза, заявявайки, че за разлика от Франция, България не е имала африкански колонии

Една от горещите теми последните е тази за сблъсъка между празнуващи роми и полицията в Ботевград. Кметът заяви, че единствената причина служители на реда да отидат по сигнал за силен шум била, че в града имало повече жандармерия, заради избягалия затворник Пелов.

Каракачанов: Политиката на европейските страни за нелегалната миграция е погрешна

„Не само, че не ходят в Ботевград, не ходят и в Овча купел”, каза евродепутатът Ангел Джамбазки.

„Пратете екип в Овча купел, за да видите как се живее в един столичен квартал, в съседство с хора, които държат на своите древноиндийски корени”, каза той.

Според него това е показателно за процесите в българското общество. Той заяви, че ромите смятали, че могат да правят каквото си поискат и законите не важат за тях.

Рецидивист с 57 криминални регистрации нападна полицай

„Ще се появят Българския хелзинкски комитет и десетина подобни анти-национални организации, които  да обвинят служителите на МВР в расизъм. Във всяка една страна от ЕС, в САЩ, ако се случи нещо подобно, медиците ще съберат няколко трупа след това, а полицаите ще бъдат наградени”, заяви Джамбазки.

„Това, което трябва да се случи, е полицаите да използват всички позволени от закона средства – палки, водни струи и гумени куршуми”, каза евродепутатът.

АКЦИЯ "ТИШИНА" В ПАВЕЛ БАНЯ: Защо кметът иска да забрани шумните тържества?

„Заставам зад служителите и ако те бяха използвали оръжието си, щях да ги подкрепя по същия начин. Българските полицаи не използват оръжието си, защото политическото им ръководство не ги подкрепя от 30 години. Защото в българската държава, ако полицай използва оръжието си срещу тези вандали, примати, полицаят отива на съд. Трябва да си търси сам адвокат, МВР не го пази, не застава зад него”, заяви зам.-председателят на ВМРО.

„Ние казваме ясно – полицаите трябва да използват своите служебни оръжия”, категоричен бе той.

Кой е виновен за сблъсъците в Ботевград?

„Тези граждани имат задължения и когато си позволяват да хвърлят камъни и дърва по полицейски служители, рискуват да загинат. Ако загинат това е техен проблем и вина”, каза Джамбазки.

„Има проблем в това как политическото ръководство подкрепя полицията. Има проблем в недокомплекта на личния състав. Полицейските служители липсват, те са демотивирани. Липсват служители в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията”. Заплатите са обидно и смешно ниски”, заяви той.

На констатация, че БСП посочват подобни проблеми, евродепутатът каза, че опозицията е била на власт „сто години и не са направили нищо”.

Светлана Дончева и Каракачанов с коментари за екшъна в Ботевград

„Говорим за системен проблем в правоохранителните и правораздавателни органи. Трябва да има единни стандарти в обучението и екипировката на полицаите в целия ЕС”, добави той.

Джамбазки коментира и пакета „Мобилност”.

„Няма победа, в самото начало предупредих да не бързаме. В сряда отново ще се гласуват трите доклада от пакета „Мобилност” в ЕП. Ние сме внесли, вчера внесох предложенията на колегите. Обединихме всички български представители”, заяви той.

Шестима задържани след сблъсъци в Ботевград

„Вкарали сме всички български предложения. Пет от тях са най-важните. Едно от тях засяга нашето желание да отменим изцяло компромис номер 5, който засяга връщането на камионите, тъй като той най-много ще удари българския бизнес. Дали ще успеем? По-скоро съм скептичен, но ще направим всичко, което дължим на българското общество. Според тези пакети ще минат с предложенията, които са направени от страна на Макрон и целят да откраднат българския бизнес. След това ще минат в режим на преговори между Съвета, Комисията и Парламента. Там идва ролята на министър Московски и правителството. Вече в двустранните разговори на ниво министри да търси необходимите компромиси. Ще ви кажа честно – ще направим всичко възможно, за да го проточим колкото се може, защото източноевропейците сме в слабата позиция”, каза Джамбазки.

По повод на мигрантската криза, той каза, че премиерът „говори като почетен член на ВМРО”, защото предложенията му били в тяхната програма от 2013-та година.

ВМРО и Европейските консерватори срещу миграционната политика на ЕС

„Предложенията му са разумни, защото това са нещата, които могат да бъдат направени. От 2013-та повтаряме, че Дъблинските споразумения ще доведат до това. Политиката на Меркел беше да привлече качествените граждани на Сирия и да ни върне тези, които имат предпочитания към престъпления и насилия”, заяви той.

„Само за 2 години в Германия влязоха над 1 милион нелегални. Интеграцията на такава огромна група хора е непосилна за, която и да е страна в света. Дори за САЩ. Камо ли за Германия, в която влизат 1 милион млади, неженени и агресивни мюсюлмани”, каза Джамбазки.

МИГРАНТСКАТА КРИЗА: България няма да приема обратно бежанци от Западна Европа (ВИДЕО)

„Пет години повтаряме едно нещо. Казвахме – затворете границите в ЕС, не допускайте нелегалните мигранти. Най-големият проблем не е войната в Сирия, защото тя ще свърши рано или късно. Най-големият проблем е Африка, за която носят вина колониалните сили в лицето на Франция, Великобритания и дори Германия”, заяви той.

„Милиони хора от Африка ще дойдат в Европа. От ЧАД, Мали, Сомалия, ЦАР – това са държави, в които никога няма да има траен мир. Забележете лицемерието на Макрон, учи ни на солидарност. Щом ни учи на солидарност, нека да плати цената на френската колониална политика”, категоричен бе евродепутатът.

Меркел: На този етап ЕС не може да намери общо решение на мигрантската криза

„Виждате една група лицемери, които вървят със своя псевдо-либерален политически код. Те говорят за солидарност и за европейски ценности, говори и президентът Макрон, което е лицемерие, защото припомнете ми, коя беше последната българска колония в Африка? По тази причина не виждам защо ние трябва да плащаме чужда сметка”, заяви той.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.