Има опасност от свличане на земни маси върху пътното платно

Започна укрепването на участъци от брега и коритото на река Енчова, съобщиха от Община Шумен.

Подпорни съоръжения вече са изградени в района от моста на ул. "Ген. Скобелев" към улица "Марица". Брегът в тази част на реката е най-засегнат, а отделни участъци пропаднаха при поройния дъжд през есента на 2015 г. Оттогава общината търси варианти за бетониране на коритото на реката.

ЗАРАДИ ДЪЖДОВЕТЕ: Свлачища, жертви и щети за милиони (ОБЗОР)

"Около реката през годините има свличане на земни маси и коритото й е доближило до пътя. Има опасност от свличане на платното. Затова започнахме изграждане на подпорни съоръжения в най-опасните участъци", уточнява зам.-кметът по строителството инж. Боян Тодоров.

Подпорните стени по коритото на р. Енчова са на стойност 30 хил. лв. и са изработени от фирма, специализирана в изграждането на мостови и укрепителни съоръжения. Предстои да бъде укрепен още един участък от реката, по ул. "Марица", където коритото също заплашва пътя.

Жълт код за опасни ветрове в половин България

Зам.-кметът припомня, че община Шумен има изготвен проект за укрепване на коритата на реките Поройна и Енчова, като проектът е даден на Междуведомствената комисия за възстановяване към МС и чака финансиране.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.