Десислава Иванчева беше задържана през април за корупция заедно със заместничката си

Апелативният спецсъд не уважи жалбата на Десислава Иванчева и я остави в ареста, като потвърди определението на първата инстанция, предаде БТА.

Бившият кмет на кв. „Младост” беше задържана през април за корупция заедно със заместничката си Биляна Петрова и Петко Дюлгеров.

КАЗУСЪТ "ИВАНЧЕВА": Екскметицата на "Младост" иска по-лека мярка

Съдът не се съгласи с възраженията на защитата, че определението на спецсъда е необосновано, неправилно и незаконосъобразно. Според съдиите има опасност Иванчева да извърши ново престъпление, както и обосновано предположение, че тя е извършила престъпление.

Пред медиите адвокатът на Иванчева Димитър Марковски обясни, че обвинението по делото за корупция ще бъде прецизирано в петък и в началото на следващата седмица прокуратурата ще предяви материалите по него на защитата.

Десислава Иванчева остава в ареста

Според адвоката доказателствата, с които разполага прокуратурата, говорят за "една изключително голяма манипулация по отношение на Иванчева". По думите му не е вярно, че по делото е работено всестранно и пълно.

Прокурор Тихомир Стоев каза пред журналисти, че деловодителка в общината е извършила манипулация на деловодната система. Той обясни, че са пренасочени преписки, адресирани и получени за решаване от Десислава Иванчева към зам.-кметове на общината.

Според обвинението това е направено с цел да се противодейства на тезата на прокуратурата, че преписките са бавени от страна на Иванчева. В момента тази служителка била извън страната и когато се прибере ще бъде разпитана.

Преди да започне заседанието Иванчева се обърна чрез медиите към гражданите на кв. "Младост" да бъдат спокойни по отношение преместването на инвеститорите във връзка с проблемни проекти и строежи.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.