Изпратено е и писмо до премиера и социалния министър

Майките на деца с увреждания, които повече от месец протестират пред парламента, поискаха оставката на изпълнителния директор на Центъра за психологически изследвания и заместник-председател на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания Адриана Стоименова, съобщава БГНЕС.

РАДЕВ ЗА ДЕЦАТА С УВРЕЖДАНИЯ: Нужни са бързи и справедливи решения

В отворено писмото се казва, че жените вече са внесли официално писмо, адресирано до премиера Бойко Борисов, социалния министър Бисер Петков и депутата от БСП Антон Кутев. С него те настояват Стоименова да бъде незабавно отстранена от заеманите длъжности. Причина за това стана изнесената от нея информация, че националните организации на и за хората с увреждания имат данни за насочването на над 1 млн. лева от социални проекти с външно финансиране към организирането на протести. Тогава Стоименова обяви, че започват разследване по получени сигнали и когато имат повече яснота ще обявят резултатите.

Какви са възможностите за професионално обучение на хората с увреждания?

Според протестиращите майки те са дали достатъчно време, за да може Стоименова да защити твърденията си и, тъй като това не се случва, те приемат обвиненията й за клевета. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.  

Редактор: Маргарита Стоянчева