Докъде ще доведат войните на Патриотите?

"Валери Симеонов не показва да е уязвим и да е човек, който ще преразгледа своята лична подкрепа към управлението и участието си в него, както и редицата битки, в които участва - кои от тях добри, кои - не". Това коментира за "Здравей, България" Георги Харизанов от Института за дясна политика на фона на острата политическа атака в Патриотичния фронт от последните дни.

АТАКА ПО ФРОНТА: Волен Сидеров с остри критики към Валери Симеонов (ОБЗОР)

Волен Сидеров нападна вицепремиера Валери Симеонов и го обвини, че с действията си убива българския бизнес. Лидерът на „Атака” беше категоричен, че ако колегата му не поправи подхода си, ще бъде сменен. 

Според Харизанов обаче лидерът на НФСБ по-скоро ще втвърди тона си, отколкото да отстъпи.

Стабилни ли са отношенията в управляващата коалиция? 

"На фона на цялата отвратителна пропаганда, която идва от истинската опозиция, а не от вътрешната, да се добавят нови щуротии, които да отклоняват вниманието от съществените разговори на това управление, е изключително контрапродуктивно", изтъкна Харизанов. 

"В момента се наблюдава нормално износване на властта. Близо десетилетие тези хора са на власт. И перфектни да бяха, щеше да има търсене на нови", смята социологът от "Галъп" Първан Симеонов. По думите му наесен протестите ще се увеличат.

"Друг е въпросът, че икономиката на страната върви що-годе добре. Светът е бурен и хората искат предвидимост също. И това се все фактори, които предсказват по-скоро стабилност на това правителство", допълни той.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.