Сидеров и Симеонов стигнаха до задочни обвинения със заглавия на филми

Извънреден съвет на управляващата коалиция. Лидерите на ГЕРБ и „Обединените патриоти” се събраха в Министерския съвет.

СБЛЪСЪК В ПАРЛАМЕНТА: Напрежение между Сидеров и депутат от НФСБ

Премиерът Бойко Борисов привика лидерите на управляващия сговор, за да се разберат. След два часа министър-председателят изведе партньорите си пред медиите и обяви всички противоречия за изгладени.

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров поиска от партньора си Валери Симеонов конкретна промяна в поведението и уважение. От миналата седмица двамата са в спор кой за кого лобира. Стигнаха и до задочни обвинения със заглавия на филми.

СИДЕРОВ СРЕЩУ СИМЕОНОВ: Какво е бъдещето на управлението?

Според Симеонов Сидеров „искал да спасява редник Киро”. Намекът най-вероятно е за бизнесмена Кирил Домусчиев. Според Сидеров Симеонов „искал да спасява редник Цеко”, тоесто вероятно намекът е за бизнесмена Цеко Минев.

АТАКА ПО ФРОНТА: Волен Сидеров с остри критики към Валери Симеонов (ОБЗОР)

Коалицията е стабилна, разбрахме се как оттук насетне да работим и да обсъждаме спорните текстове”, заяви след коалиционния съвет в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов.

„Вече изготвихме график за срещите между групите и правителството и се разбрахме да правим компромиси по някои закони в интерес на обществото”, каза премиерът.

Нямаме фатални разлики”, каза след коалиционния съвет лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

„Проблемите трябва да се решават с консенсус. Всеки от нас трябва да победи първо себе си, най-важната битка е със себе си, както казва Конфуций. Да победи човек себе си, желанието в себе си да се наложи над другите и тогава ще има разбиране”, допълни Сидеров.

„Законът за приватизацията не е подкрепен от мен. Моите колеги гласуваха „против”. Въпреки това той слага върху нас печата, че сме някакви лобисти. Премиерът бил зависим от Домусчиеви. Това е тежка обида. Аз не смятам, че те са някакви бизнесмени, на които трябва да им бъде сложен тежък печат. Това поведение на Симеонов е антидържавническо и той трябва да каже, че съжалява”, заяви още лидерът на „Атака”.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.