Вижте какво време ни очаква

Лятото е тук. Днес посрещаме първия слънчев ден без почти никакви валежи. Има условия за кратки превалявания в следобедните часове, но те ще са незначителни като количества. Горещо с температури до 32 градуса в най-топлите часове.

ВРЕМЕТО ПО ЧЕРНОМОРИЕТО

Около крайбрежието също ще властва слънчевото и топлото време. Вероятност от кратки превалявания има в най-южната част на Черноморието след обяд. Максималните температури ще гонят 30 градуса.

ВРЕМЕТО В ПЛАНИНИТЕ

В планините ще е слънчево. След обяд има вероятност за кратки валежи в западната половина от страната. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21 градуса.

ВРЕМЕТО ПО ПЪТИЩАТА

По пътищата остава усложнена обстановката в област Смолян. Свлачища има на много места по главни и второстепенни пътища. Пропаднали пътни участъци има по пътя Девин-Широка лъка, Рудозем-Смилян. Наводнен участък има по пътя от Кричим към Девин. Опасност от падащи камъни има в цялата област. През последните дни е засилен трафика и по пътя на гастарбайтерите от Сърбия към Турция.

ВРЕМЕТО В СЛЕДВАЩИТЕ ДНИ

Лятото ще се задържи трайно на територията на страната. Следват сухи и горещи дни до средата на следващата седмица. Температурите ще скочат и в понеделник-вторник на някои места ще отбележим 35-36 градуса.

ПОТОП В СЪРБИЯ

В съседна Сърбия вчера пороите нанесоха удар по инфраструктурата и домовете на стотици хора в североизточната част на страната. В община Жагубица бяха евакуирани над 300 души, под вода останаха къщи и пътища. За няколко часа там паднаха валежи от 130 литра на квадратен метър.

ЖЕГА В ЮЖНА ЕВРОПА

Иберийският полуостров тези дни се пече в рекордни жеги. Последните измервания вчера показаха температури над 44 градуса в някои части на Португалия и Испания. Горещините там ще продължат и през следващите дни като термометрите се очаква да ударят до 50 градуса.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.