Най-тежко остава състоянието на ученик, който е с изгорени стъпала

Три от осемте български деца, пострадали след взрива на цистерна в Болоня, остават в болницата. Късно във вторник бе изписано четвъртото българче. 

Изписаха един от българските ученици, пострадали при експлозията

Най-сериозно е пострадало 17-годишното момче, което е настанено в клиниката по изгаряния в Чезена. Неговите стъпала са изгорени в резултат на взривната вълна, която подпалила обувките му. Генералният консул Росен Руфев каза, че детето е под строг лекарски контрол.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ЕКСПЛОЗИЯТА ВИЖТЕ ТУК

Другите две деца са с втора степен на изгаряне и са настанени в Болоня. Няма опасност за живота им, но изгарянията са сериозни и това налага по-продължително лечение. 

Oстаналите, които са леко пострадали, вече са в общежитието при своите съученици. Както децата, така и учителите започват постепенно да се възстановяват от стреса.

13 от учениците, възпитаници на Професионалната гимназия по механотехника в Силистра, ще подновяват учебния си стаж още в сряда. Останалите 7 остават под лекарско наблюдение.

Майката на ранено в Болоня българче: С часове нямахме информация за сина си (ВИДЕО)

"Това беше един болезнен урок. Всички вече са наясно,че животът е ценност, той е най- големият дар", каза пред NOVA Татяна Кинджакова, директорката на училището. Тя остава в Италия, за да се грижи за учениците, които ще се върнат в България на 31 август.

Ученици от Силистра са пострадали при взрива в Болоня (ВИДЕО+СНИМКИ)

Минути преди инцидента осем от децата решили да отидат до близкия магазин и така се оказват на метри от катастрофата. 

При инцидента бяха ранени 70 души, а шофьорът на цистерната загина. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.