Мощна експлозия срина магистрала в Италия, двама души загинаха

Седем ученици от Силистра са леко пострадали при инцидента на магистралата край летището в Болоня, съобщават от МВнР. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

По-рано през деня мощна експлозия срина магистрала в Италия. Цистерна избухна след катастрофа в близост до летището на Болоня. Взривът събори голяма секция от околовръстния път на града. Двама души са загинали. Около 70 са ранени, като състоянието на 14 от тях е тежко. Повечето пострадали са били ранени от стъкла от стотиците изпочупени прозорци в близост до взрива.

Мощна експлозия срина магистрала в Италия, има двама загинали (ВИДЕО+СНИМКА)

Българските ученици са от професионалната гимназия по механотехника „Владимир Комаров“ в град Силистра.

Групата се придружава от четирима преподаватели от училището, сред които няма пострадали.

По информация на директора на гимназията, която също пътува с групата, двама от младежите вече са изписани. По-късно тази вечер или утре сутрин се очаква да бъдат изписани още трима от учениците. По-тежко е пострадал един ученик, който е с наранявания в областта на долните крайници, без опасност за живота. 

Почетният консул на България в Болоня Франко Кастелини тази вечер ще посети болниците в района, където са настанени българските младежи заедно с преводач от български език, за да получи по-изчерпателна информация за състоянието на учениците, съобщават още от МВнР.

Установен е контакт с родителите на децата. 

Генералното ни консулство е в постоянен контакт с местните полицейски власти и службата на гражданска защита, както и с болничните заведения, в които са настанени пострадалите ученици.  Мисията ни е в готовност да окаже и необходимото съдействие на място.

Български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на дежурния телефон за спешни случаи на Генералното консулство:  00393337826043

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.