Според МВР нападателите са били двама

Продължава разследването на стрелбата с двама ранени, станала късно във вторник вечерта в столичния квартал „Стрелбище”. От МВР предполагат, че нападателите са били двама и вероятно са избягали от местопрестъплението с два автомобила.

СНИМКИ ОТ МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕТО ВИЖТЕ ТУК

Куршумите попаднали в телата на двама криминално проявени – 38-годишния Ивайло Богданов и Божидар Ролански, по прякор Жирафа – на 26. Богданов е излежавал присъда за разпространение на наркотици, а Ролански има регистрации за извършване на кражби от жилища и офиси.

Стрелба в София, има двама ранени (ВИДЕО)

Простреляните са настанени в болници в столицата, с по две огнестрелни рани, но без опасност за живота. На мястото са намерени общо пет гилзи.

От МВР подозират, че престъплението е резултат от разчистване на сметки в наркобизнеса.

"Стрелците от „Стрелбище“ са познати на полицията, в момента се гледат камерите. Когато имаме повече информация, ще ви кажем", заяви вътрешният министър Младен Маринов в сряда.

Пред камерата на NOVA охранител на близкия фитнес център, който бил сред първите, видели ранените след стрелбата, разказа, че две минути преди това на мястото имало черен джип. Това било записано и от охранителните камери на близката пицария, които са иззети от полицията.

Чухме 4-5 изстрела и малко след това едното момче падна пред фитнеса. Беше сериозно ранен, в тежко състояние”, каза охранителят.

Още по темата гледайте във видеоматериалите.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.