„Друг акцент поставяме върху повишаването на пътната безопасност”, каза Маринов на националното съвещание на МВР

Политиката за противодействие и превенция на конвенционалната престъпност е приоритет в програмата за управление на правителството на България. Целта е да подобрим взаимодействието с местната власт и с другите институции, ангажирани с проблема”. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов на националното съвещание на МВР в неделя. 

Той заяви, че назначаването на полицейски служители, изграждането на мобилни екипи, видеонаблюдението в населените места и непосредствената връзка с гражданите остават във фокуса на вниманието на ведомството.

Борисов: Не съм позволил никакви политически чистки в МВР

Друг акцент поставяме върху повишаването на пътната безопасност, тъй като всеки един изгубен живот, всеки, пострадал при пътнотранспортно произшествие, се "умножава" многократно като негативна емоция сред семейството и приятелите”, посочи Маринов. 

Той каза още, че министерството се гордее с оценката на Фронтекс, че българско-турската граница е най-добре охраняваната външна граница на ЕС. Министърът увери, че се следи тенденцията на миграционния натиск към България и границите ни „продължават да се охраняват с висок професионализъм, съвременна техника и добро оборудване”.

Маринов отбеляза, че прилагането на схеми за контрабанда, митническите нарушения и разпространението на изделия без платен акциз нанасят на държавния бюджет щети в особено големи размери.

БОРБА С БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ: Наетите "полицаи във всяко село" са освободени

За невнесени данъци и такси на национално ниво имаме изграден капацитет - междуведомственият център за противодействие на контрабандата и за контрол на движението на рискови стоки и товари работи ефективно и дава резултати. Доброто взаимодействие с Агенция "Митници" и прокуратурата също дава реални резултати”, коментира още вътрешният Маринов. 

На националното съвещание на ръководството на МВР в сградата на дирекцията "Жандармерия" присъстваха министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, министърът на финансите Владислав Горанов, главният прокурор Сотир Цацаров и председателят на ДАНС Димитър Георгиев. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.