Той е и треньор на отбора на селото, който участвал в мача

Арестуваха кмета на пловдивското село Дълго поле. Тодор Танански е задържан за едно денонощие в полицията в Хисаря за футболно хулиганство. Според прокуратурата той е нападнал и ударил с пластмасова бутилка футболен съдия.

До 2 месеца: Внасят нов закон за хулиганството по стадионите (ВИДЕО) 

Инцидентът е станал в съблекалните след  мача между отборите на Дълго поле и Цалапица. Тодор Танански бил вбесен, че реферът не свирил правилно и затова отборът на селото му загубил. Според полицията афектиран хвърлил бутилка, пълна с вода по съдията и го ударил по главата.

СРЕЩУ ФУТБОЛНОТО ХУЛИГАНСТВО: Какво трябва да се направи?

Хората, присъствали на мача, отричат кметът да е хвърлял бутилка срещу рефера. Освен че е кмет, Тодор Танански е треньор на селския отбор и негов създател. В късния следобед кметът беше освободен от полицейския арест, а прокуратурата образува по случая бързо производство за хулиганство.

Полицията съобщи и за още един инцидент по време на мач в неделя. Над 20 души от ромската махала на село Калековец, въоръжени с лопати и тръби, нападнали и пребили фен на гостуващия отбор. Пострадалият е откаран в болница с две прободни рани на крака и със спукана глава. За нападението са арестувани двама мъже – на 29 и 42 години.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.