Снимки на пострадалия предизвикаха вълна от възмущение в социалните мрежи

Нов случай на жестокост при грабеж. Рецидивист преби и ограби възрастен мъж от град Славяново. Инцидентът доби популярност, след като роднини на пострадалия разпространиха негови снимки, след нападението. Извършителят е задържан.

Внукът на пострадалия разказа във Facebook как дядо му е бил брутално пребит от крадец рецидивист за 120 лева. Престъплението било извършено в град Славяново. Снимки на травмите на възрастния мъж обиколиха социалните мрежи. Хиляди хора изказаха възмущението си от жестокото деяние. Крадецът вече е заловен от полицията.

14-годишен преби и ограби съседа си за 500 лева (ВИДЕО)

Криминално проявен мъж, нахлува около 1 часа след полунощ в дома на 82-годишния Георги Вачев. Възрастният човек го вижда, разпознава го и се опитва да го изгони.

„Той го познава. Той даже вечерта, когато се опитва да влезе, той го осветява и познава. Лицето избягва, лицето след 10-15 минути се връща и наново се опитва да влезе, тогава баща ми излиза и става инцидента пред вратата”, разказа синът на пострадалия Иван Вачев.

„Сборичкали са се тук, хвърлил си е портмонето със  120 лв. В него с единствената си идея, човека да се махне и дядо ми да си спаси живота, защото е било на живот и смърт”, допълни внукът Георги Вачев.

Съседи също са чули шум.

Пребиха до смърт възрастен мъж за 120 лева

След като взел парите крадецът бяга. Обраният и пребит 82-годишен мъж е настанен за лечение в плевенската болница със счупена скула и множество рани по главата. Полицията е заловила крадеца – 36 годишен мъж-рецидивист.

„Мъжът, който е извършил деянието е многократно осъждан за умишлени престъпления от общ характер - предимно за кражби, като последните години има присъди за извършени грабежи. Има реални наказания за лишаване от свобода, като най-голямото му наказание е от година и шест месеца”, обясни говорителят на Окръжна прокуратура – Плевен Нанка Рачева.

36-годишният рецидивист вече е с повдигнати обвинение за извършване на грабеж при опасен рецидив. А семейството на битият и ограбен мъж иска само едно – справедливост.

„Това не е поредния изкуствено създаден проблем за разделение на етносите. Единствената идея и цел на семейството ни, да се обърнем към вас и подходим по този начин е да има едно адекватно реагиране по този случай”, обясни внучката на пострадалия Гергана Вачева.

Защо деца се превръщат в убийци?

Предстои прокуратурата да реши дали да поиска постоянно задържане за крадеца. За това престъпление законът предвижда затвор от 5 до 15 години. Иначе, след инцидента, в Славяново е спокойно и няма напрежение, но превантивно патрулни автомобили обикалят из града.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.