Непълнолетният извършител е арестуван

Нов случай на жестоко престъпление, извършено от дете. 14-годишно момче преби възрастно семейство и ги ограби.

Освен пенсиите им, той задигнал и храната им. Случаят е от пловдивското село Момино. Местните жители настояват момчето да бъде изселено, защото редовно нападало пенсионерите и самотно - живеещите хора.

14-годишният Божидар нападнал възрастното семейство, докато спяло. Към 1 часа през нощта той счупил единия прозорец на къщата и влязъл вътре.  Първо се нахвърлил с юмруци върху 77 – годишния дядо Петър. Знаел, че същият ден взели пенсиите си около 520 лева. Бил го до безпаметност.

„Нищо, нищо не си спомням”, разказва пострадалият Петър Трифонов.

Пребиха до смърт възрастен мъж за 120 лева

„Биха го като куче. Тук на земята го оставиха. После и мен ме би. И само викаше дай, къде, къде са парите, дай парите”, разказва пострадалата Таня Трифонова.

След като взел пенсии им, момчето претърсило цялата къща за други спестявания.  Но не открил и се насочил към хладилника.

Възрастните хора се оплакали в полицията и 14-годишният ученик бил задържан. Той живее в съседна къща. За него се грижат баба му и чичовците му.

„Баща му е в затвора в Пазарджик. Майка му е в затвора в Сливен, някакви пари крала”, обяснява Живко Гогов, чичо на момчето.

Защо деца се превръщат в убийци?

„На училище не ходи, откакто баща му влезе в затвора, не ходи. Аз му говоря, ама той не чува от дума”, разказва бабата на момчето Маргарита Гогова.

Близките му искат да бъде настанен в поправителен дом. За същото настояват и хората в Момино село.

Утре прокуратурата ще поиска 14-годишният ученик да остане за постоянно в ареста.

„Срещу него са повдигнати две обвинения за грабеж и за кражба. До 3- години е затворът”, обясни районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.