Партията иска спешно свикване на Коалиционен съвет

От "Атака" обявиха, че ще поискат друг представител на "Обединени патриоти" да бъде пердложен за вицепремиер на мястото на Валери Симеонов. 

"Настоявам за незабавно свикване на Коалиционния съвет (ГЕРБ - "Обединени патриоти") до края на деня, на който да бъде разгледан въпросът с недопустимото поведение на Валери Симеонов и незабавната му оставка като вицепремиер". Това се казва в позиция на председателя на парламентарната група на Патриотите Волен Сидеров. 

"Сега виждаме, че този вицепремиер се е вкопчил във властта и на инат стои и не пуска този пост. Този инат може да коства цялата контрукция", каза пред медиите лидерът на "Атака". 

От изявлението на Сидеров стана ясно, че той е провел телефонен разговор с Красимир Каракачанов, но към момента на разговора лидерът на ВМРО не е имал ясна позиция.

Майки на деца с увреждания: Симеонов се изгаври с децата ни, искаме оставката му (ВИДЕО+СНИМКИ)

Той подчерта, че в 21 век физическото отсъствие на премиера Бойко Борисов от страната не пречи да бъде осъществена конферентна връзка с него и той да участва в Коалиционния съвет, макар и от разстояние.

Симеонов: Няма да подам оставка по морални причини, казвам истината (ВИДЕО+СНИМКИ)

Минути по-късно от "Атака" обявиха, че свалят политическото си доверие от Симеонов заради "недопустимите обиди към хора с увреждания". 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.