Вицепремиерът заяви, че ще се оттегли от поста си, ако коалицията поиска това

"Оставката на г-н Симеонов не е толкова важна. Всеки може да иска оставки, особено политически партии и политически лидери". Това каза след среща с работодателски организации в Министерския съвет вицепремиерът Валери Симеонов по повод искането на майки на деца с увреждания да се оттегли от поста си. Те настояват за това, обидени от изказване на вицепремиера, в което тойги нарече "кресливи жени с уж болни деца".

СНИМКИ ОТ МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ВИЖТЕ ТУК

Оставката представлява самостоятелно решение за освобождаване на пост. Причините за нея могат да бъдат лични и морални, ако съответният човек смята, че е допуснал грешка и иска по този начин да изкупи вината си. Втората причина за искане на оставка е по политически причини. Такова решение може да вземе коалицията - същите, които са ме задължили да бъда вицепремиер. Аз съм на тази длъжност не по мое желание. Когато политическият съвет реши и поиска оставката ми, ще я подам“, каза още Симеонов, цитиран от БГНЕС.

Майки на деца с увреждания: Симеонов се изгаври с децата ни, искаме оставката му (ВИДЕО)

Той обясни, че такова искане може да бъде отправено от петима души, сред които Бойко Борисов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров. 

Симеонов нарече майките на деца с увреждания „кресливи жени”, премиерът се извини (ВИДЕО)

По втората причина - по лични съображения, не виждам защо. Аз съм казал истината. Знам, че боли, но това е истината и ще продължавам да казвам истината“, подчерта вицепремиерът. И добави, че "протестите на БСП" не го притесняват и те не са в състояние да го свалят от поста.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.