“Вече четири нощи не мога да спя, но аз нямам вина“, каза той

Шокиращо убийство на едногодишно бебе и майка му разтърси България. След трагедията вълна от обвинения се отправиха към таксиметровия шофьор, който е можел да спаси детето

Двойно убийство - на майка и бебе разтърси България (ОБЗОР)

“В момента ме изкарват виновен за престъпление, за което не чувствам никаква вина. Вината ми дойде, след като разбрах, че съм возил убиец, а не преди това, когато мислех, че съм возил самоубиец. Нямаше как да знам, че е убил жена си. На мен ми каза, че съпругата му е убила другото им дете и иска да се самоубие. Затова не взех детето и не избягах. Опитах се да го разубедя“, разказа шофьорът пред екип на "Събуди се".

Той допълни, че Викторио му е казал: “Карай, за да живееш“. Той разказа още, че професията им е изпълнена със случаи, в които хората ги заплашват или бягат, без да си платят сметката. Затова не е заподозрял за трагедията. 

САМО ПО NOVA: Охранителна камера показва бягството на мъжа с детето (ВИДЕО)

“Имаше едни три минути, в които с пистолета той искаше да ме уплаши. Видя, че аз останах видимо спокоен. Започнахме да си говорим приятелски“, разказа таксиметровият шофьор. 

Когато по радиото в колата съобщили за убийството на младата жена, Викторио казал да го спре, защото не издържа да слуша подобни нещо.

“След като го оставих, се обадих на диспечърките, за да им съобщя, че съм закарал човек, който ме удари с пистолет и ме заплашваше. Мислех, че всичко вече е свършило. После спрях на една бензиностанция и там установих всъщност, че съм возил убиец“, поясни мъжът.

Той сподели, че когато е разбрал, че Викторио и убил детето, се е почувствал много виновен и му е прилошало.

Таксиметров шофьор возил мъжа и детето след стрелбата в кв. „Надежда”

“Съжалявам, че не съм взел детето, но аз не знаех какъв е този човек. Никой не се поставя на мое място. Нека хората преживеят това, което аз, и тогава да искат наказателна отговорност“, допълни шофьорът. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.