Президентът на САЩ реагира гневно на критиките на пенсиониран генерал

Американския президент Доналд Тръмп стартира 2019 година с пост в Twitter, като написа на всички критици съобщение само с главни букви, в което им казва: "Успокойте се и се насладете на случващото се".

"Щастлива нова година за всички, включително и хейтърите и медиите на фалшивите новини! 2019 ще бъде фантастична година за тези, които не страдат от синдрома на умопомрачение от Тръмп", написа президентът.

"Просто се успокойте и се наслаждавайте на случващото се, велики неща се случват за нашата страна!"

Президентът на САЩ Доналд Тръмп реагира гневно на думите на пенсиониран генерал, който критикува него и решението му да изтегли американските войски от Сирия. Критиката на Тръмп към Маккристъл дойде, след като пенсионираният генерал в телевизионно интервю, че президентът е неморален и не казва истината.

Маккристъл каза също, че решението на президента да изтегли американските войски от Сирия ще доведе до нестабилност в региона. „Ако оттеглите американското влияние е много вероятно да настъпи голяма нестабилност и, разбира се, ще бъде много по-трудно за Съединените щати да се опитат да подтикнат събитията в някоя посока“, каза Маккристъл пред АВС.

Маккристъл стана известно име сред военния елит в САЩ по време на президента Барак Обама, който го назначи за командващ силите на САЩ в Афганистан. Генералът подаде оставка през 2010 г. заради публикуването на статия в списание „Ролинг Стоун”, в която той и негови помощници критикуваха служителите на администрацията на Обама, включително вицепрезидента Джо Байдън.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.