Съпругата на Валентин Димов каза, че той е бил удрян брутално само в главата

„Съпругът ми е удрян брутално само в главата с цел да не стане повече”. Това каза в ефира на „Здравей, България” съпругата на брутално пребития във Войводиново командос от специалните сили, 33-годишния ефрейтор Валентин Димов. Той е с тежка лицево-челюстна фрактура и е бил опериран в пловдивска болница в сряда сутринта.

НАПРЕЖЕНИЕ ВЪВ ВОЙВОДИНОВО: Изчерпано търпение или провокация?

Жената на пострадалия обясни, че свадата между Валентин и двама мъже от ромската махала възникнала на път в селото. Военният се прибирал към дома си на Йордановден, след като скачал за кръста в един от близките водоеми.

„По някакъв начин са го предизвикали, бил е напсуван, слязъл е от колата и оттам нататък нещата са излезли извън контрол. Той е изключително скромен и е притеснен от целия шум, който се вдигна”, каза още Атанаска. И допълни, че семейството й не познава лично нападателите и не е влизало в никакви конфликти с когото и да било от селото.

Жителите на Войводиново излизат на трети пореден протест

Бащата на Валентин пък каза, че според разкази на свидетели, биейки Валентин, двамата нападатели казвали: „Няма да го оставим, ще го довършим”.

По случая вече са задържани двама мъже. Те са в ареста за 72 часа по обвинение за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди.

Междувременно са съставени 16 акта за незаконно строителство в ромската махала. Кметът на община Марица Димитър Иванов издаде заповед с предварително изпълнение за събаряне на незаконните постройки, съобщиха от общината.

Още по темата гледайте във видеоматериалите.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.