Президентът не обяви дали ще наложи вето, ако промените бъдат приети от парламента

Управляващите се канят служебно да спечелят изборите. Това коментира в Сухиндол президентът Румен Радев по повод промените в Изборния кодекс.

Президентът не обяви дали ще наложи вето, ако промените бъдат приети от парламента.

Това, което се случва с избирателното законодателство, е много тревожно. Управляващите явно дори не крият изкушението си да постигнат служебна победа, чрез промените в Избирателният кодекс. Всичко това, което се случва - отказът да се спази законът и да се избере нов състав на Централната избирателна комисия, отказът да се ревизират избирателните списъци, отказът да се премахне вторият протокол от Секционните избирателни комисии, поредната отмяна и отлагане на машинното гласуване, тоталната отмяна, според този закон, на дистанционното гласуване, въвеждането на механизма решенията на комисиите да се вземат с обикновено мнозинство”, коментира Румен Радев.

ЗАРАДИ ИЗБОРНИЯ КОДЕКС: Парламентарният ден започна със скандал

Общественият съвет към ЦИК: Промени в Изборния кодекс не трябва да се правят преди избори

Медиите ще могат да съобщават прогнозни резултати в деня на изборите

Той коментира казуса с транзакциите на пари от Венецуела до сметки в българска банка и опитите за отравяне на бизнесмена Емилиян Гебрев.
 
„Не е нормално българското правителство да научава от чужди посланици какво се случва в България. За мен е тревожен всеки един случай, който касае здравето и живота на българските граждани и който касае надежността на нашата банкова система, защото тя вече е основен критерий за допускането ни до чакалнята на Еврозоната”, каза президентът.

Държавният глава заяви още, че не е необходимо свикване на Консултативния съвет по национална сигурност.

Радев каза още, че е приел някои от предложените от управляващите назначения на посланици в други държави.  

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.