Красимир Янков от социалистите коментира случая с името "Коалиция за България"

“Аз мисля, че хората, които ще направят избор, няма да правят грешки. По-лошото е, че колегите от АБВ се опитват да излъжат, че са лява партия”. Това каза Красимир Янков от БСП в ефира на „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

Той коментира казусът с използването от други политически формации на старото име на партията на социалистите. АБВ и още 6 формации обявиха, че ще се явят на изборите като „Коалиция за България”. Това стана причина между тях и БСП да прехвърчат искри. Това беше названието, с което БСП и нейните партньори участваха във всички избори в периода от 1999-та до 2013-та година.

АБВ взе името „Коалиция за България”, БСП - с остра критика

„Те са коалиционен партньор на ГЕРБ, лява партия никога не е била такъв. На дневен ред е въпроса не с регистрацията, а дали ще могат да използват името за рекламни материали. Хората, които избират, би трябвало да направят разлика”, допълни Янков. Той каза още, че БСП не биха направили компромис за управление с ГЕРБ.

Янков  коментира и „Апартаментгейт”, както и напрежението в Габрово. „Мисля, че всички политици трябва да са готови да бъдат проверени. Лично аз съм готов”, заяви депутатът от БСП.

Петков: Ако на БСП много им липсва марката „Коалиция за България“, сме готови да обсъдим приемането им във формацията

„Дневният ред на хората обаче е друг. Не ги изкараха апартаментите на улицата - вижте протестите в Габрово. Проблемът е там, както и във Варна, Стара Загора, София и най-вече малките населени места. Хората реагират заради заплахата върху живота и имуществото си”, допълни той. Вината според него била на управляващите - преди и сега.

Целия разговор вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.