Коментарът е по повод твърденията на БСП, че АБВ носи административнонаказателна отговорност за използването на името за евроизборите

 Ако на БСП много им липсва марката „Коалиция за България“, сме готови да обсъдим тяхното  приемане във формацията. Това каза пред журналисти председателят на АБВ Румен Петков по повод твърденията на БСП, че АБВ носи административнонаказателна отговорност за използването на името „Коалиция за България“ за предстоящите европейски избори, предаде „Фокус“.

„Коалиция за България“ се регистрира в ЦИК за участие в европейските избори

„Не знам как може да откраднеш нещо, което не принадлежи. Ние сме внесли в ЦИК документи“, обясни той. „Ако на БСП много им липса закъснялата носталгия по марката „Коалиция за България, сме готови да обсъдим тяхна молба още днес, само двама от партньорите все още имат резерви да ги приемем“, коментира Петков.

БСП: АБВ носи административнонаказателна отговорност за кражба на чужда търговска марка

„Ще ги посъветвам да се вгледат в предшественика. Ленин стиска каскета и никой не му го краде. На тях все някой нещо им краде“, заяви лидерът на АБВ. „Тази политическа немощ, която избива понякога в цинизъм, издава една нищета, която е обидна, в това число за всички хора, които имат отношение към левицата“, каза още Румен Петков.

АБВ и още 6 партии ще се явят на евроизборите като „Коалиция за България”

Проф. Боян Дуранкев начело на листата на „Коалиция за България” за евровота

АБВ взе името „Коалиция за България”, БСП - с остра критика

АБВ отива на избори като "Коалиция за България"

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.