Те са от една фамилия

Специализираният съд остави в ареста 7-те обвиняемите за трафик на хора с цел просия. Те бяха задържани в събота във видинското дело Дреновец.

Мащабна акция във Видинско срещу трафика на хора, 9 души са задържани (ВИДЕО)

Припомняме, че в събота 9 човека бяха задържани във видинското село Дреновец. 7 от тях се сдобиха с обвинения и така стигнаха тук до съда. Те са от една фамилия и са обвинени за организиране на трафик на хора с цел просия и пране на пари, работили  предимно в Швеция. А за да просят вербували социално слабите хора, на които обещавали, че придобитото ще разделят 50 на 50.

По две линии „работили” задържаните за трафик на хора във Видинско (ВИДЕО+СНИМКИ)

Днес в съдебната зала бяха цитирани показания на хора, които са ходили да просят. По думите им на ден човек печелил между 30 и 100 крони, което реално са между 5 и 20 лева. В края на деня  давали спечеленото на обвиняемите, а те от своя страна им обещавали, че ще им дадат тяхната половина  в България. Това обаче не се случвало и отново според показания на една от жертвите, за 2 месеца работа, получила  120 лева.

„Такова, каквото е обвинението, ние заявихме, че няма доказателства, няма обосновано предположение за тези правни квалификации”, обясни адвокатът на обвиняемите Паулина Китанова.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.