Последен срок за регистрация на листите с кандидати

Последен срок за регистрация на листите с кандидати за евроизборите.  Във вторник в Централната избирателна комисия документите си внесоха от „Атака”, НФСБ и Инициативния комитет на Десислава Иванчева.

Патриотите говорят за разединението между тях. Валери Симеонов обаче беше категоричен, че не е виновен той за това трите партии да се явят по отделно. От „Атака” пък представят листа, която е избрана след реалити предаване и обявиха, че ако имат депутати в ЕП, те ще настояват за предоговаряне на договора за членство на България.

Кои са ясните водачи на листи за евроизборите?

„Не е в нас вината, така че не бих желал да коментирам. Питайте тези, заради които се явяваме отделно. Ние представяме много интересна листа, на хора, които са от дребния и средния бизнес и успоредно с това се занимават с политика. С такива хора трудно може да се похвали някои. Включително имаме представители на много етноси”, каза Симеонов.

„Аз се надявам, че това, което „Атака” показва ще бъде един нов модел – наистина да дадем път на младите. Аз го направих, не съм в листата, макар че месеци наред се коментираше в кои листи ще бъда”, каза Волен Сидеров.

„С внасянето на тази подписка се надяваме Десислава Иванчева да спечели място в ЕП и оттам да защитава правата на нашите граждани”, каза Русислава Захариева от ИК „Непослушните.

Утре ще бъдат изтеглени и номерата, с които партиите ще се явят на евровота.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.