Според Костадин Костадинов тези избори са своеобразен вот на доверие или на недоверие за сегашните управляващи

"Тези избори са своеобразен вот на доверие или на недоверие за сегашните управляващи". Това заяви в предаването "Здравей, България" председателят на партия "Възраждане" Костадин Костадинов. Той допълни, че не може да приеме резултатите от последните социологически изследвания за меродавни, защото "през последните седмици излязоха такива, които се разминават диаметрално противоположно едно с друго". 

По думите му България умира в момента. "Ако така продължават тенденциите при демографията, до 10 години може би няма да сме мнозинство при 18-годишните. За последните години България загуби 670 000 души", обясни той.

БИТКАТА ЗА ЕВРОВОТА: Кой на кого залага за изборите за ЕП?

А ЕС в този му вид представлявал заплаха. "Представлява заплаха първо за себе си, второ за европейската цивилизация - такава, каквато ние сме я създали", категоричен бе Костадинов. 

„Българите нямат самочувствие, че са европейци. 30 години правим преход. Хората са обидени и гневни. Те даже не знаят какво Европа прави за тях. Напълно съм съгласен, че думата „патриотизъм” се изтърка. Сега се посяга и на друга дума – „родолюбие”, заяви Настимир Ананиев, председател на "Волт България".

За кого ще гласуват българите на евроизборите?

Ананиев допълни, че листата на движението е уникална за страната. „Имаме два показателя, които са уникални. Единият е, че използваме европейската практика да се редуват мъж-жена, мъж-жена от началото до края на листата. За първи път в България има чужденец в листата”, обясни той.

Вижте целия разговор във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.