След нападенията в Нова Зеландия, преразглеждаме какво още можем да направим, заявяват от компанията

Facebook обяви, че затяга достъпа до лайв стрийминга си (най-вече до свалянето на видеа), за да предотврати разпространението на графични видеа, както се случи с клането в Крайстчърч, предаде БГНЕС.

Хората, които са нарушили определени правила, включително такива срещу "опасни организации и физически лица", ще бъдат ограничени от използването на функцията за стрийминг на Facebook Live , каза вицепрезидентът по управление на продуктите Гай Розен.

Въоръжени атаки срещу две джамии в Нова Зеландия, има жертви (ВИДЕО+СНИМКИ)

"След ужасяващите терористични нападения в Нова Зеландия, ние преразглеждаме какво повече можем да направим, за да ограничим използването на нашите услуги за причиняване на вреда или разпространяване на омраза", каза Розен в изявление.

Политиката ще бъде приложена към по-широк кръг нарушения. Сред престъпленията на тези, които ще бъдат ограничавани, са споделяне на връзка с изявление от терористична група без контекст.

"Ние планираме да разширим тези ограничения в други области през следващите седмици, като се започне с предотвратяване на същите тези хора да създават реклами във Facebook ", каза Розен.

Надписи на български и сръбски върху оръжията на терориста от Нова Зеландия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Той добави, че са необходими технически иновации, за да се отиде отвъд "пропагандната медийна манипулация", наблюдавана след нападенията в джамии в Нова Зеландия, като например потребителите, които искат да променят видеоклипове да бъдат възпрепятствани от филтри.

"Едно от предизвикателствата, с които се сблъскахме в дните след атаката, беше разпространението на много различни варианти на видеото на нападението", каза Розен.

Facebook  обяви, че е вложил 7,5 милиона долара в изследователски партньорства с три американски университета, за да подобри технологията за изображения и видео анализи.

"Надяваме се, че това също ще ни помогне да се борим по-ефективно с организирани „лоши актьори“, които се опитват да надхитрят системите ни, както видяхме след нападението в Крайстчърч", каза Розен. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.