Един срещу друг на Националния стадион излизат пловдивските "Локомотив" и "Ботев"

Финалът за Купата на България по футбол е тази вечер на Националния стадион "Васил Левски". Един срещу друг ще излязат пловдивските отбори "Локомотив" и "Ботев".

Настроението в Пловдив е приповдигнато. Стотици фенове на "Локомотив" със специално изработени за финала тениски се събраха в 14:00 ч. и тръгнаха към София с над 20 автобуса и полицейски конвои. Органите на реда са разположени по цялата магистрала "Тракия" от Пловдив до София. Магазини и бензиностанции няма да работят и няма да може да се спира никъде. Изходите на магистралата също са затворени. Феновете на "Локомотив" ще стигнат до храм паметника "Александър Невски", където ще слязат и ще се насочат към стадион "Васил Левски" - сектори В и Г, които са за "черно-белите" фенове.

Фенове на "Локомотив"-Пловдив влизат на стадион "Васил Левски" преди финала за Купата (СНИМКИ)

Феновете и на двата тима са обединени около мнението, че това е много повече от един мач. Очакват се над 7 000 "черно-бели" фенове да заемат места на стадион "Васил Левски".

 

Натоварен трафик по АМ "Тракия" и ограничения на движението в София заради финала на "Купата на България"

От клубната база на "Ботев" Пловдив отпътуваха близо 30 автобуса с привърженици. Те тръгнаха час преди феновете на "Локомотив". След пристигането си в столицата ще бъдат съпроводени до ст. "Васил Левски", като ще бъдат настанени в сектори А и Б.

Натоварен трафик по АМ "Тракия" и ограничения на движението в София заради финала на "Купата на България"

А заради финала се очакват проблеми с придвижването и в центъра на София и по магистрала "Тракия". Засилено ще е полицейското присъствие преди, по време и след мача. Въведени са и допълнителни ограничения.

Бул. "Евлоги Георгиев" в участъка на Националния стадион ще бъде затворен. Няма да бъдат допускани посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на стадиона само с придружител и декларация.

Репортери: Тодор Георгиев и Иван Бадев

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.