На второ място остана Италия, а на трето Русия

Холандия е големият победител на Евровизия. На второ място остана Италия, а на трето Русия. След месеци подготовка, 26 страни достигнаха до големия финал на тазгодишното издание на конкурса.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

 

Миналогодишната победителка Нета Барзилай връчи трофея на Дънкан Лорънс за изпълнението на песента "Arcade". Резултатът бе определен от комбинация от гласовете на експертното жури и зрителите от всички 41 страни участнички в конкурса.

Песента на Лорънс получи голяма популярност в сайтовете за сваляне на музика, откакто дебютира в началото на годината. Успехът не беше лесен.

Тазгодишното издание се оказа едно от най-оспорваните напоследък. Резултатът на Дънкан Лорънс беше много близък до този на изпълнителя от Швеция, а силно се представиха също и Русия и Северна Македония.

Победата е първа за Холандия от 44 години, което превърна Лорънс във водеща новина в страната. „Евровизия” се проведе в Израел, което доведе до призиви от редица организации за бойкот.

Преди старта на "Евровизия" 2019: Драконовски мерки за сигурност в Израел (ВИДЕО+СНИМКИ)

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мадона изпълни новия си сингъл "Future" заедно с американската хип-хоп звезда Quavo на финалите на "Евровизия" в Тел Авив и призова феновете "никога да не подценяват силата на музиката да обедини хората".

60-годишната мегазвезда изпълни две песни, като първата беше хита й "Like A Prayer" от 1989 г. Мадона пя на изтънчен декор, наподобяващ църква с хор, облечен с монашески роби. Quavo, част от хип-хоп групата Migos, след това се присъедини към нея за повлияното от реге изпълнение "Future" от предстоящия й албум Madame X.

 

"Нека никога да не подценяваме силата на музиката, за да обедини хората“, каза Мадона преди изпълнението си. "За да цитирам една невероятна песен, музиката кара хората да се обединят, да бъдат заедно", каза тя, цитирайки песента си "Music".

Мадона отхвърли призивите на пропалестинските активисти, които искат да сложат край на окупацията на Израел, за да бойкотират "Евровизия".

В изявление, публикувано в американските медии по-рано, Мадона казва: "Никога няма да се откажа от музиката, за да отговоря на политическия дневен ред на някого, нито ще спра да говоря срещу нарушенията на правата на човека, където и да са по света." 

Мадона пристигна в Израел за участието си на финала на "Евровизия" 2019

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.